In maart keerden de meiden van het kindertehuis zoals alle scholieren weer terug naar school.

 Moederdag werd uitgebreid gevierd zowel op school met een optreden als thuis in het kindertehuis met een grote lunch en cadeautjes.

Er kwamen lokale vrijwilligers langs om met hen te sporten en studenten van de universiteit om te helpen met huiswerk.

Op de foto is de groep oudste meiden te zien met Madre Irene, tijdens een uitstapje naar het meer Churup in de mooie omgeving van Huaraz.

Daarnaast is er nieuws over Virna. Zij woonde als laatste van de door Stichting Wees Kind gesponsorde kinderen in het kindertehuis. Virna heeft op eigen verzoek en in goed overleg met de nonnen en haar familie besloten om het laatste half jaar van de middelbare school bij haar ouders thuis te wonen.

Haar oudere zus Elvira, begeleidt haar en natuurlijk houden de nonnen ook nog een oogje in het zeil. Virna wilde alvast een stap naar meer zelfstandigheid zetten en daar niet meer mee wachten tot na de middelbare school. Vanaf juni woont zij bij haar ouders thuis en maakt het daar goed. In december zal zij haar middelbareschool afmaken en dan een vervolgopleiding gaan doen met behulp van de sponsering van de Nederlandse Arno en zijn familie.

Met het vertrek van Virna uit het kindertehuis, is dit de laatste update over het kindertehuis, voortaan zal Virna zelf haar verslagen schrijven en kunnen jullie over haar voortgang lezen bij de studentes.

 

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws