In het kindertehuis werden zoals altijd tijdens de vakantie veel activiteiten georganiseerd; de oudste meiden gingen op een religieus uitstapje met de nonnen, waar zij veel andere jongeren van hun leeftijd ontmoetten.

 De meeste van de meiden brachten de feestdagen bij familieleden door en bij terugkomst in het kindertehuis werd er bijles gegeven, gesport en ook dansles gevolgd. Bij een dansacademie in Huaraz kregen zij les in de typische “Marinera” dans afkomstig uit Trujillo. Ter afsluiting van de lessen werd er een grote uitvoering gegeven.

Ook werd het kindertehuis in de vakantieperiode bezocht door twee jonge Duitse tandartsen van het Rode Kruis, die het gebit van alle meiden controleerden. Daarnaast speelden zij volley- en basketbal met hen en voerden de meisjes als dank een danspresentatie voor hen op.

In februari vierde Virna haar laatste verjaardag in het kindertehuis. In december van dit jaar zal zij haar middelbare school afmaken en net zoals alle anderen dan het kindertehuis verlaten. Ze vierde een bijzondere verjaardag met extra lekker eten en bezoek van haar oudere zus Elvira.

Voordat school weer begon wandelden de kinderen met de nonnen naar het iets hoger gelegen dorpje Ichoca, ze genoten van de buitenlucht, namen picknick mee en speelden in de rivier.