Na de oproep voor bijdragen voor het bijlesproject in eetlokaal de Vrolijkheid in onze laatste nieuwsbrief, zijn deze dankzij verschillende donaties in mei van start gegaan.

Met de donaties is er materiaal gekocht (schriften, schrijfgerei e.d.) en worden de kopieën voor het lesmateriaal betaald. Daarnaast wordt er in de twee tot drie uur durende sessies een pauze ingelast waarin de kinderen een kleine snack ontvangen om zo goed bij de les te kunnen blijven.

Projectcoördinator Clarita vertelt:
“Op dit moment bestaat de groep uit uiteenlopende leeftijden. We begonnen alleen met kinderen uit de vijfde en zesde klas van de basisschool maar hun broertjes en zusjes wachten op hen in het eetlokaal om samen naar huis te kunnen gaan. Om die reden hebben we hen er ook bij betrokken en bestaat de groep nu uit 22 kinderen van de eerste tot de zesde klas van de basisschool.

Ik probeer het zo leuk mogelijk voor ze te houden; we beginnen met het huiswerk dat zij op hebben gekregen en degenen die geen huiswerk hebben geef ik oefeningen om te doen, zodat iedereen bezig is. Daarna doen we leerzame spelletjes, waarvoor zij hun kennis moeten gebruiken. We oefenen namen van landen, steden, dieren en ook snelheid in denken, letters en nummers. Om het afwisselend te houden, leren we op de vrijdagen iets over koken en delen we een moment met elkaar.

Ik zie dat de kinderen erg gemotiveerd zijn, ze voelen zich op hun gemak om vragen te stellen en zijn niet bang om zich te vergissen. Op deze manier kunnen ze echt iets leren en met plezier. Ook de ouders waarderen het bijlesproject zeer en zijn er erg dankbaar voor.”

Nogmaals bedanken we iedereen die voor de bijles heeft gedoneerd en in het bijzonder Evelyna de Beer.