Our Blog

Wist je dat er veel verschillende manieren zijn waarop je de projecten van Stichting Wees Kind kunt steunen zonder dat het je al teveel kost?

Uit recent onderzoek onder goede doelen sponsors is ook gebleken dat mensen zonder veel geld net zo gul zijn, of zelfs guller, dan mensen met veel geld. Maar, soms heb je er niet eens extra geld voor nodig. Wie niet veel weg te geven heeft, heeft misschien wel tijd om anderen mensen zover te krijgen om iets te geven...

Hoe jij kunt helpen

  • Kom in actie
  • Digitale kaarten versturen en het bespaarde geld doneren
  • Geef een maand lang een slechte gewoonte op
  • Vraag een donatie i.p.v. een cadeau
  • Trek je gift af van de inkomstenbelasting

Kom in actie

Als je zelf weinig te besteden hebt, kun je ook een rommelmarkt, sponsorloop, schoenenpoetsactie, fietstocht, collecte, schoolpresentatie of andere sponsoractie organiseren en de opbrengst aan kinderen in Peru schenken via Stichting Wees Kind. Mocht je van plan zijn iets te organiseren, laat het ons dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via onze Facebook pagina, dan kunnen we je helpen aan logo's, foto's, flyers en banners.

Digitale kaarten versturen en het bespaarde geld doneren

Steeds meer mensen kiezen er voor hun kerstkaarten, nieuwjaarswensen of vakantiegroeten digitaal te versturen en het geld dat ze daarmee uitsparen aan drukwerk en postzegels aan een goed doel te schenken. Stichting Wees Kind houdt zich aanbevolen!

Geef een maand lang een slechte gewoonte op

Roken, alcohol drinken en/of teveel eten zijn van die slechte gewoonten die veel mensen liever zien gaan dan komen. Als goed voornemen voor het nieuwe jaar, of gewoon wanneer je er tabak van hebt, stop eens een maand (of langer!) met één van die slechte gewoontes. Als je het geld dat je ermee bespaart opzij legt en aan het einde van de periode aan de kinderen in Peru stuurt, door een overboeking te doen aan Stichting Wees Kind, dan heb je meteen een stok achter de deur. Bovendien is geen beloning zo groot als een glimlach van een kind, dus daar doe je het ook voor (en voor een gezonder lichaam, natuurlijk!). Deel je actie met ons op onze Facebook pagina, dan kunnen we je helpen met motiverende berichtjes gedurende je actie!

Vraag een donatie i.p.v. een cadeau

Ben jij een van die mensen die niet veel heeft maar ook niet veel nodig heeft? Of krijg je altijd van die cadeaus die je helemaal niet zo mooi of leuk vindt? Vraag dan voortaan een gift in de vorm van een donatie voor Peru.
Als je gauw jarig bent, een baby verwacht of een jubleumfeest hebt, dan is een gift voor Stichting Wees Kind vragen een heel sympathiek idee, wat ook je gasten zullen waarderen. Je kan op de uitnodigingen ons rekeningnummer verstrekken of op de locatie van het feest een collectebus neerzetten, met informatie over Stichting Wees Kind uitgeprint vanaf deze site er naast. Of beide, natuurlijk...

Aftrekbaar

Tot slot is het goed om te weten dat iedere gift aan Stichting Wees Kind aftrekbaar is van de belasting, waardoor je dus guller kunt zijn dan je denkt zonder dat het je al teveel kost. Het kan voordeliger zijn om een goed doel als Stichting Wees Kind te kiezen dan aan een collecte te geven, want dankzij onze erkende ANBI status kan je een deel van je donatie terugkrijgen als belastingvoordeel.

Stichting Wees Kind is aangesloten bij de Kamer van Koophandel en we voldoen aan de eisen die aan legitieme goede doelen in Nederland worden gesteld. Sterker nog, we garanderen dat iedere euro rechtstreeks naar Peru gaat en laten de resultaten zien in onze jaarverslagen en artikelen op onze website.

Dus, help je mee?

Dit zijn vrij simpele manieren om kinderen in Peru via Stichting Wees Kind te steunen en er zelf niet veel voor te hoeven inleveren. We hopen dat bovenstaande tips je op (cadeau) ideeën hebben gebracht waar ook straatarme kinderen van profiteren...

Kleine moeite, groot plezier!